Mirësevini në Gurudev Siyag Siddha Yoga

Absolutisht falas
 • Siddha Yoga është një kombinim i dy fjalëve. ‘Siddha’ do të thotë ajo që Vërtetohet ose Përsoset. ‘Yoga’ do të thotë Bashkim me Supremen. Siddha Yoga është një mënyrë me të cilën mund të bashkoheni pa mundim me Vetëdijen Supreme me hirin e një Mësuesi Shpirtëror të fuqizuar.

 • Mjeshtri Shpirtëror i Fuqizuar Shri Ramlal Ji Siyag ka arritur ‘Gayatri Siddhi’ (Paforma e formës së Zotit) dhe ‘Krishna Siddhi’ (forma e Zotit ose Zoti me formë). Këta dy ‘Siddhis’ (Fuqitë Speciale Shpirtërore) e fuqizuan atë të zgjonte Kundalinin (energjinë hyjnore femërore) të secilit kërkues nga ‘Shaktipat Diksha’ përmes një ‘mantra’ (fjalë hyjnore).

 • Kundalini i zgjuar (forca hyjnore) shkakton lloje të ndryshme të lëvizjeve jogike si Asan (qëndrime), Bandh (flokët), Paranayam (rregullimi i frymëmarrjes) ose Mudras (Gjestet) në trupin e kërkuesit automatikisht gjatë gjendjes së meditimit. Këto lëvizje Yogike janë të veçanta për kërkesat fizike dhe mendore të çdo individi, kështu që janë të ndryshme për njerëz të ndryshëm.

 • Kjo është për të pastruar trupin dhe për ta çliruar atë nga çdo lloj sëmundje dhe varësi fizike, mendore për ta përgatitur atë për një udhëtim më të lartë shpirtëror.

Fuqia e mantra-s qëndron në zërin hyjnor të Mësuesit Shpirtëror.
 • Pra, për t’u inicuar në Siddha Yoga duhet së pari të dëgjojmë mantra-n ‘Sanjeevani’ në zërin hyjnor të Mjeshtrit Shpirtëror dhe pastaj të meditojmë.

 • Meditimi duhet të bëhet në mëngjes dhe në mbrëmje për 15 minuta, mundësisht me stomak bosh dhe këndoni mantrën ‘Sanjeevani’ pa lëvizur buzët dhe gjuhën tuaj sa më shumë që të jetë e mundur gjatë kryerjes së aktiviteteve tuaja të përditshme, si dhe gjatë meditimit.

 • 1.

  Ai përfshin dy gjëra që çdo kërkues duhet të bëjë - të këndojë ‘Mantra’ dhe ‘Meditim’.

 • 2.

  Uluni në një pozicion të rehatshëm, nuk ka rëndësi drejtimi. Mund të uleni këmbëkryq në dysheme ose në një karrige ose të shtriheni në rast se nuk jeni në gjendje të uleni.

 • 3.

  Shikoni fotografinë e Mjeshtrit Shpirtëror për një minutë ose dy.

 • 4.

  Pastaj mbyllni sytë dhe përpiquni të shihni imazhin e tij në qendër të ballit tuaj dhe lutuni në heshtje Mësuesit Shpirtëror që t’ju ndihmojë të meditoni për 15 minuta.

 • 5.

  Ndërsa meditoni, këndoni mendërisht mantrën Sanjeevani pa lëvizur buzët dhe gjuhën ndërsa fokusoheni në qendër të ballit tuaj.

 • 6.

  Gjatë kësaj periudhe, nëse i nënshtroheni çdo lloj lëvizjeje yogike, mos u frikësoni. Lejoni që këto lëvizje të ndodhin. Mos u mundoni t’i ndaloni. Këto qëndrime yogike janë pjesë e pastrimit tuaj të brendshëm. Këto do të ndalen sapo të përfundojë periudha e kërkuar e meditimit.

 • 7.

  Meditoni në këtë mënyrë për 15 minuta në mëngjes dhe në mbrëmje me stomak bosh.

Pika që duhen kujtuar (Points to Remember):

 • Këndoni Mantra Sanjeevani që ju është dhënë nga Mjeshtri Shpirtëror ndërsa kryeni aktivitetet tuaja të përditshme, të tilla si ngasja e një automjeti, larja, gatimi, etj., Sa më shumë që të jetë e mundur.

 • Nuk keni nevojë të hiqni dorë nga feja juaj, por ndiqni rregullat ashtu siç tregohen nga Gurudev.

 • Ndikimi i Siddha Yoga bazohet plotësisht në sinqeritetin dhe përkushtimin e praktikuesit ndaj kësaj praktike.

 • Nuk keni nevojë të hiqni dorë nga asgjë ose të ndryshoni stilin e jetës suaj.

Merrni Mantra Sanjeevani (Get the Sanjeevani Mantra)

Ju lutemi luani videon për të dëgjuar Mantra Sanjeevani në zërin hyjnor të Mësuesit Shpirtëror.

Ju lutemi luani videon për të dëgjuar Mantra Sanjeevani në zërin hyjnor të Mësuesit Shpirtëror.

Image Description

Përfitimet nga Siddha Yoga (Benefits of Siddha Yoga):

 • Liri nga të gjitha llojet e sëmundjeve fizike dhe mendore.

 • Liria nga çdo lloj varësie pa vuajtur nga ndonjë simptomë tërheqjeje.

 • Përmirëson përqendrimin dhe fuqinë e kujtesës.

 • Një gjendje shpirtërore më e lumtur dhe e qetë.

 • Evolucion shpirtëror që çon në çlirim.

Share